Hellitä ja hengitä -verkkovalmennus

Rentoutusharjoitusten, yinjoogan ja mindfulnessin liitto, syvästi rentouttava valmennus joka auttaa päästämään irti kehon ja mielen kireyksistä.

 

Tuntuuko elämä kiireiseltä ja stressaavalta?

Haluaisitko, että mielessäsi jatkuvasti pyörivät ajatukset rauhoittuisivat?

Haluaisitko eroon kireyksistä ja jumeista?

Toivoisitko, että pystyisit olemaan helpommin läsnä läheisillesi?

Haluaisitko lisää energiaa elämäsi tavoitteiden saavuttamiseen, niin ettei arki ole pelkkää selviytymistä?

Toivoisitko, että nukahtaisit nopeammin illalla ja että uni olisi syvempää?

Tälläkin hetkellä olet todennäköisesti...

 • Stressaantunut, elämän vaatimuksen tuntuvat usein suuremmilta kuin voimavarasi
 • Haluaisit, että elämä olisi kevyempää
 • Et aina nuku hyvin
 • Koet, että aikaa on liian vähän
 • Elämä tuntuu suorittamiselta
 • Epämääräinen tyytymättömyyden tunne kulkee elämässäsi aina mukana

 

Ymmärrän tämän täysin, sillä olen ollut samassa pisteessä itsekin.

Onneksi otin asiakseni selvittää asian ja vuosien aikana opin, miten stressistä pääsee rauhalliseen ja helppoon oloon, silloinkin kun on paljon velvollisuuksia ja vastuuta. Nyt haluan jakaa tietämykseni myös sinun kanssasi.

Näin Hellitä ja hengitä -valmennus etenee:

 • Kuuden viikon ajan saat joka viikko viisi lyhyttä yinjooga- ja rauhoittumis/mindfulnessharjoitusta sekä kaksi bonusta
 • Ensimmäisessä osiossa teet lyhyitä yinjooga- ja rentoutusharjoituksia. Näin totutat itseäsi uuteen elämäntapaan johon kuuluvat myös palautumisen hetket. Ensimmäisen osion teema on RAUHOITTUMINEN 
 • Toisessa osiossa aloitat yinjooga- ja rentoutusharjoitusten lisäksi pehmeät hengitysharjoitukset. Toisen osion teema on HENGITYS
 • Kolmannessa osiossa mukaan tulevat mindfulnessharjoitukset. Älä säikähdä, harjoitusten määrä ei kuitenkaan lisäänny! 10-15 minuuttia päivässä riittää koko valmennuksen ajan. Kolmannen osion teema on LÄSNÄOLO
 • Osioissa 3-5 teet sekä kehoa, että mieltä rentouttavia harjoituksia, niissä vähitellen edeten. Opit päästämään irti mieltä vaivaavista ajatuksista, opit löytämään mielelle lepopaikan. Neljännen osion teema on KEHON TUNTEMUKSET ja viidennen osion teema TASAPAINO
 • Osiossa 6 olet käynyt kaikki harjoitukset läpi, ja tämän viikon harjoitukset ovat niitä joita toistamalla voit jatkaa vaikka loppuelämäsi. Kuudennen osion teema on IRTI PÄÄSTÄMINEN

Hei, olen Ojalan Katja

Autan sinua elämään rennommin ja olemaan tyytyväisempi elämääsi jolloin sinulle jää enemmän voimia toteuttaa unelmasi.

 

Olen ollut juuri samassa tilanteessa kuin sinä olet nyt

Yksitoista vuotta sitten...

Olin vaativassa työssä yliopistolla. Työ tuntui ahmaisevan suurimman osan elämästäni ja energiastani, ja vaikka elämässä oli paljon hyvää, olin silti usein ahdistunut. Halusin niin paljon elämältä, mutta ärsyttävä ja kiireinen arki tuntui olevan kaikki mitä sain. Olin usein myös kärttyinen, kiukuttelin puolisolleni ja pienetkin vastoinkäymiset tuntuivat hukuttavilta.

Kun silloisen elämäni tärkein ihmissuhde lopulta kariutui ja tunsin jääneeni yksin raastavaan arkeen, tajusin, että jonkin on muututtava. 

Lähdin moneksi kuukaudeksi Intiaan. Opiskelin ja opin siellä valtavasti joogaa ja erilaisia tekniikoita, mutta kun monen kuukauden jälkeen palasin takaisin, elämä oli ihan samanlaista kuin ennenkin. 

Tunsin olevani jumissa. Olin oppinut paljon toimivia rentoutus- ja onnellisuustekniikoita joiden avulla yritin säätää mielialaani, mutta niiden vaikutus kului aina pian pois. Luulin, että olin löytänyt ratkaisuja, mutta ne tuntuivat valuvan sormien välistä pois. Olin taas usein stressaantunut ja arki ahdisti. Tiesin, mitä en halunnut, mutta en tiennyt, miten pääsen siitä eroon. 

Tarvitsin syvempää muutosta. 

Kuulostaako tutulta?

 

Seuraavan kahden vuoden ajan matkustin ympäri Intiaa opiskelemassa sekä joogaa, että meditaatiota ja elämän filosofiaa valtavan hienojen opettajien johdolla, sellaisten kuin Dalai Lama ja Karmapa. Nämä opetukset ovat ikivanhoja ja elossa siksi, että ne todella toimivat. 

Vaikka entisenä luonnontieteen tutkijana vierastan höttöisiä väitteitä, yhdestä asiasta olen varma. Mielen harjoittaminen on muuttanut minua, se on lisännyt elämäni laatua enemmän kuin mikään muu. Minusta on tullut avoimempi, ystävällisempi, pelottomampi ja energisempi. 

Yhdeksän vuotta sitten muutin takaisin Suomeen. Sain lapsen, ja yksinhuoltajana ja yrittäjänä opin, miten muinaisia opetuksia voi yhdistää nykyelämän elämäntapaan ja tahtiin. Koska halusin oppia lisää mielen harjoittamisesta nimenomaan länsimaisen ihmisen näkökulmasta, ja opiskelin myös mindfulnessohjaajaksi ja ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi.

 

Sinäkin voit oppia rennomman tavan olla läsnä elämässäsi

Päivästä päivään selviytyminen ja etenevä uupumus ei ole hyvä vaihtoehto. Mutta jos et muuta mitään, mikään ei muutu.

Kokemuksesta tiedän, että rento mieli ja elämäntapa on opittavissa oleva taito. 

Se on sinullekin mahdollista. Oli tilanteesi mikä vain, vaikka olisit täydellisen onnellinen supersankari tai niin ahdistunut, ettet meinaa selvitä jokapäiväisestä elämästä, rentoutumisesta ja mielen harjoittamisesta on sinulle hyötyä. 

Ratkaisu ei ole, että hankkisit elämääsi uusia asioita tai muuttuisit erilaiseksi.  Sen sijaan se on sitä, että opit huomaamaan ajatuksesi, opit katselemaan niitä pienen etäisyyden päästä. Silloin voit oppia päästämään irti niistä ajatuksista ja asioista, jotka harhauttavat sinut pois siitä, mikä on tärkeää juuri sillä hetkellä. Kun opit ajatuksista irti päästämisen, voit elää itsesi näköistä elämää.

Mielen harjoittaminen alkaa rentoutumisesta, pienistä askelista. Tämä ei ole terapiaa, ei uskontoa, ei "lisää lempeyttä ja enkelipölyä" -höttöä, vaan yksinkertaisia, koeteltuja harjoituksia joilla saat lisää pehmeyttä, hyvinvointia ja vapautta elämääsi. 

Rentous on mahdollista silloinkin, kun olet aikaansaava ja aktiivinen. Itse asiassa, kun kehon ja mielen kireydet hellittävät, on mahdollista elää enemmän täysillä kuin ennen.

Se kuitenkin vaatii harjoittelua. Tiedän, että kun on muutenkin kiireinen ja stressaava, ei harjoittelulle tahdo löytyä aikaa eikä jaksamista.

Siksi olen suunnitellut sinulle tämän valmennuksen. Että polku olisi mahdollisimman vaivaton sinulle. Ettei sinun tarvitse käyttää kuukausia ja vuosia sen etsimiseen.

Tämä valmennus on askel levolliseen mieleen ja kehoon.

Rentoutuminen muuttaa kehoa ja hermostoa, mindfulness muuttaa ajattelua

 

Elämän muuttaminen rennommaksi kannattaa aloittaa lyhyistä, rentouttavista harjoituksista jotka auttavat vapautumaan kehoa ja mieltä vaivaavista kireyksistä.

Pelkät rentoutusharjoitukset eivät kuitenkaan kannattele pitkälle, vaan niiden vaikutus kuluu ennen pitkää pois.

Mindfulnessharjoitusten vaikutus ei kulu pois. Kun teet rentouttavan harjoituksen osana myös mindfulnessharjoituksen, kehität aivojasi onnellisempaan suuntaan, pysyvästi.

Mindfulnessharjoitukset johtavat lukuisien tieteellisten tutkimustenkin mukaan kestävään ajattelutavan muutokseen joka auttaa elämään rennommin.

Kun opit rauhoittumaan, suhtautumaan itseensä hyväksyvästi ja huomaamaan millainen kokemus on olla läsnä juuri tässä hetkessä, kun opit päästämään irti ajatuksista, saat kokea harjoituksen voiman. Mieli ei mene niin helposti solmuun eikä ongelmiin jää jumiin.

"Harjoitusten jälkeen olo on aina tasapainoisempi ja onnellisempi. Näistä taidoista on ollut iloa varsinkin perheeni hektisessä arjessa"

Hanna

Yinjooga

Yinjooga rentouttaa, syvävenyttää ja vapauttaa kehon jännityksiä. Rentoutusta on usein helpoin lähestyä kehon kautta, ja yinjooga on siinä hyvin tehokasta. 

Rentoutus- ja hengitysharjoitukset

Rauhoittavat hermoston ja auttavat laskeutumaan lepoon. Kun opit ensin rentoutta ja luonnollista, pehmeää hengitystä, ovat mindfulnessharjoitukset miellyttäviä ja helppoja.

Mindfulness

Opit päästämään irti stressaavista ajatuksista ja mieleesi tulee lisää tilaa. Mindfulnessin oppiminen takaa, että kyseessä eivät ole vain väliaikaiset kikat vaan muutokset ovat syviä ja tavoitettavissa kaikissa elämän tilanteissa.

Kuuden viikon valmennus hyödyttää sinua lopun elämääsi

Ei opiskelua ja lisävelvollisuuksia vaan harjoituksia, jotka ovat ihanan helppoja ja samalla opettavat sinulle uusia, rennompia tapoja.

 • Paljon enemmän kuin pelkkä sarja erilaisia harjoituksia - valmennus on suunniteltu niin, että se todella auttaa muuttamaan elämääsi
 • Yinjooga on syvästi rauhoittavaa ja kehon kireyksiä avaavaa joogaa jossa jooga-asennoissa ollaan 3-5 minuuttia. Tässä valmennuksessa  yinjoogassa keskitytään kehon kuunteluun ja mielen rauhoittumiseen. 
 • Oppiminen tapahtuu vähitellen, samalla kun teet harjoituksia. Ei erillisiä luentoja.
 • Kuusi osiota harjoituksia jotka etenevät helposta enemmän kokemusta vaativaan.
 • 6 viikon valmennuksessa saat joka viikko viisi 10-15 min harjoitusta ja bonuksena vielä 1-2 pidempää harjoitusta joka viikko. Voit tehdä kaikki harjoitukset vaikka sängyssäsi ennen nukkumaan menoa! 
 • Voit edetä omaan tahtiisi - videot jäävät sinulle! Voit valita lempiharjoituksesi ja toistaa niitä vaikka lopun ikääsi
 • Koska harjoitukset  ovat helppoja ja lyhyitä ja voit tarvittaessa ottaa pitkänkin tauon valmennuksesta, et voi hävitä

Kyllä, olen valmis muuttamaan elämääni

Löydä rennompi ote elämään

Stressi, väsymys, uupumus, äkäisyys, ahdistus, kiire, jaksamattomuus, univaikeudet, vaativa työ, riittämättömyys, ruuhkavuodet, paljon velvollisuuksia, ei aikaa, ylivireystila, ajatukset laukkaa päässä...? SINÄ TARVITSET LEPOHETKIÄ!

Jos elämäsi on muutenkin hektistä, et varmastikaan kaipaa itsellesi valmennusta joka syö pitkiä aikoja joka päivä tai jossa joudut tekemään vaativia ajatteluharjoituksia. Tässä valmennuksessa olen tehnyt pohjatyön sinulle valmiiksi - etenet helpoin pienin askelin harjoituksesta toiseen ja taitosi kasvavat miltei huomaamatta. Joka ikinen harjoitus on helppo ja rentouttava

Tule mukaan, anna itsellesi mahdollisuus hellittää hetkeksi, löydät energisemmän ja hyvinvoivan itsesi!

"Jo heti aluksi yinjooga tuntui rentouttavalta (vaikka välillä epämukavalta!) mutta mindfulnessharjoitukset vaikeilta. Mieli oli täynnä ajatuksia joita yritin sulkea pois. Onneksi harjoitukset oli lyhyitä. Jossain vaiheessa sitten löysin sen rauhan josta puhuit, ja nykyään tuntuu ihanalta olla vaan itsekseen hiljaisuudessa. Aion jatkaa!"

Riikka

Sopiiko tämä valmennus minulle?

Tämä valmennus ei tietenkään ole paras mahdollinen kaikille, joten jos:

 • olet jo rento ja tyytyväinen 100 % ajastasi, mikään paikka kehossa ei kiristä ja mieli...
 • olet kiinnostunut vain venyttelystä, pikakikoista tai hetken rentoutumisesta etkä usko että muusta on apua...

 ... en usko että tämä valmennus on paras mahdollinen sijoitus sinulle.

 

 Sen sijaan, tämä valmennus on suunniteltu varsinkin sinulle, joka:

 • olet kiinnostunut joogasta, mindfulnessista ja meditaatiosta, mutta et ole niissä vielä kokenut harjoittaja. 
 • ymmärrät, että ei ole olemassa pikakikkoja, vaan sekä kehon, että mielen harjoittaminen ja kireyksien hellittäminen etenee vähitellen.
 • ymmärrät myös, että harjoitukset täytyy tehdä jotta niistä olisi hyötyä

 

 

Bonukset

Koska elämäsi on varmasti muutenkin ihan tarpeeksi täynnä velvollisuuksia, olen suunnitellut tämän valmennuksen niin, että pystyt tekemään sen mahdollisimman vähällä vaivalla ja harjoitukset ovat lyhyitä.

Koska joskus saatat kaivata pidempää harjoitusta ja sen tuomaa rauhoittumista, joka viikolla on kaksi bonusta (jotka voit tehdä tai jättää hautumaan): toinen on yinjoogaharjoitus, jossa yhdistyvät kaikki sen viikon jooga-asennot. Toinen on mindfulnessharjoitus viikon teemaan liittyen

Tämä valmennus on suunniteltu olemaan sinulle hyödyksi hyvin pitkäksi aikaa. Niinpä lisäbonuksena saat viimeisellä viikolla seuraavat videot jotka ovat erityisen hyödyllisiä kun teet ne vasta tämän valmennuksen jälkeen joten saat ne tämän valmennuksen lopuksi:

Bonus 1: Meditaatio RAIN teemalla - Recognize, Allow, Investigate & Nurture. Harjoitellaan lempeää asennetta, sitä että avaudutaan huomaamaan oma kokemus juuri sellaisena kuin se on.

Bonus 2: Meditaatio jossa kiinnitämme huomiota erityisesti epämiellyttäviin tuntemuksiin kehossa.

Bonus 3: Ystävällisen asenteen meditaatio. Tämä harjoitus on todella onnellistava!

Valmennuksen ohjaaja

ja suunnittelija olen minä, Katja Ojala. Minulla on Kirkkonummella Joogasali Keidas, olen jooga- ja mindfulnessopettaja sekä ratkaisukeskeinen coach. Olen ollut päätoiminen jooga- ja meditaatio-opettaja vuodesta 2008, ja olen ohjannut joogaa Suomen lisäksi Intiassa, Ruandassa ja Espanjassa. Olen koulutukseltani myös luonnontieteen tohtori, ja väitöskirjani tein tutkien eläinten käyttäytymisekologiaa. 

Minuun voit olla yhteydessä lähettämällä viestin osoitteeseen [email protected]. Toivon kuulevani sinusta 💗

Takuu

Koska haluan ihan vilpittömästi auttaa sinua elämään tyytyväisempänä, annan tälle valmennukselle 100 % takuun. Jos teet kaikki harjoitukset etkä silti koe että olet hyötynyt valmennuksesta, kirjoita minulle viesti viimeistään 2 viikkoa valmennuksen aloitettuasi ja annan sinulle rahasi takaisin mitään kysymyksiä kysymättä. 

Osta nyt

Jos et ole vielä varma, sopiiko tämä valmennus sinulle, lähetä viesti [email protected] niin mietitään yhdessä tilannettasi

Usein kysyttyä

Voit ostaa valmennuksen Keitaan verkkokaupasta pankki- tai luottokortilla ja jos haluat maksaa valmennuksen käteisellä, voit ostaa sen Joogasali Keitaalta Kirkkonummelta joogatuntien ohjaajilta.

Samalla kun maksat valmennuksen verkkokaupassa, sinulta kysytään oletko ostamassa valmennuksen toiselle henkilölle. Annat vain valmennuksen saajan nimen ja sähköpostiosoitteen. Jos epäselvyyksiä tulee, ota yhteyttä [email protected]

Tässä valmennuksessa opettelemme tekemään yinjooga-asentoja hyvin rennolla ja kuuntelevalla tavalla. Toisaalta, jos sinulla on isoja ongelmia esimerkiksi lonkkien tai polvien kanssa tai ole raskaana, yinjooga ei välttämättä sovi sinulle. Ota silloin yhteyttä [email protected] niin voimme miettiä tilannettasi.

Kun valmennus alkaa, saat sähköpostiisi tunnukset joilla voit kirjautua valmennukseen. Voit käyttää älypuhelinta, tablettia tai tietokonetta.

Yinjoogassa kehoa tuetaan erilaisilla välineillä, esimerkiksi tyynyillä ja vöillä. Sinun ei tarvitse hankkia mitään välineitä tätä valmennusta varten, riittää kun käytät kotoasi jo löytyviä tyynyjä, peittoja, vöitä jne.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.